Igyon turmixot vacsorára

A Popsugar szerzője, Laura Arndt személyi edzőként is dolgozik, így hivatása az egészséges életmód. Rendszeresen fogyaszt turmixokat, smoothie-kat, mivel ezek gyorsak és egészségesek. A tápláló italokat azonban leginkább reggelire vagy tízóraira fogyasztják az emberek. Úgy tűnik ez változóban van, egyre többen gondolják úgy, hogy a turmixokkal helyettesíthetjük az esti étkezést. 

Laura Arndt kipróbálta: egy hétig vacsora helyett smoothie-kat ivott. Mivel maga is tartott attól, hogyan tudja az itallal helyettesíteni a tápláló étkezést, ezért biztosra ment és előtte megtervezte, mit fog fogyasztani. Végül három receptet váltogatott a hét során, amelyek mindegyike tartalmazott zsírt, proteint és szénhidrátot, így kellemes teltségérzet maradt elfogyasztásuk után. 

A turmixok fő alapanyaga a mandulatej, mandulavaj, alacsony zsírtartalmú joghurt, proteinpor és gyümölcs volt. Mivel a gyümölcsöket korábban megtisztította és felszeletelte az italok elkészítése alig pár percet vett igénybe.  

„Féltem, hogy nem lesz elég tápláló a vacsora és éjszaka nassolni támad kedvem” – árulta el Laura Arndt. Szerencsére ez nem így történt, elmondása szerint jobban aludt, frissebben ébredt, energikusnak érezte magát, sőt némi súlycsökkenést is tapasztalt miután egy hétig turmixokat fogyasztott vacsorára.  

A személyi edző nagyon elégedett a kísérletével és bátran ajánlja bárkinek. Azt tanácsolja azonban, hogy bátran variáljuk az ízeket és a hozzávalókat, így nem fogjuk megunni a turmixolást. Akkor is jó megoldás lehet a smoothie, ha nincs kedvünk főzni, mégis ennénk valami egészségeset, táplálót és gyorsat. Az italok által szervezetünk megkaphatja a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?