Vizsgálódik a DNA Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármester ellen 

Vizsgálatot folytat a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármester ellen. Erről a városvezető számolt egy Facebook bejegyzésben. Mint írta, együttműködést és átláthatóságot tanúsít a városháza néhány alkalmazottjának hivatali státuszát érintő ügyben.

A marosvásárhelyiekhez szóló üzenetében Soós Zoltán egyebek mellett azt írta, hogy 2020-tól tudta, nem lesz könnyű a polgármesteri ciklus. Mint fogalmazott, „a nyomásgyakorlás és a politikai játszmák napirenden vannak”. Közölte: május 30-án a Marosvásárhelyi Területi Szolgálat Országos Korrupcióellenes Igazgatóságának, a DNA-nak az ügyészei arról tájékoztatták, hogy vizsgálat folyik ellene egy olyan ügyben, amely a marosvásárhelyi városháza néhány alkalmazottjának hivatali státuszát érinti. A tudomásomra jutottakat figyelembe véve együttműködést és átláthatóságot tanúsítok, és meggyőződésem, hogy az állami intézmények becsületesen végzik feladataikat, anélkül, hogy politikai vagy egyéb nyomásnak engednének” - zárta üzenetét Soós Zoltán.

Soós Zoltán ellen a városházi alkalmazások miatt indult vizsgálat Fotó: Soós Zoltán Facebook oldala

Tavaly januárban a Recorder oknyomozó újságírói hangfelvételekhez jutottak, amelyekben a polgármester két tanácsosa politikai személyiségek alkalmazását követeli a helyi közigazgatás különböző beosztásaira. Ionela Ciotlăuș és Marius Libeg felkereste Andreia Morarut, a Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság ügyvezetőjét annak érdekében, hogy alkalmazzák Dragoș Bardoșit, a Szociáldemokrata Párt tagját. A két tanácsadó a hangfelvételen kijelentette, Bardoșit minél magasabb pozícióba kell felvenni. Később igyekeztek az állásra való jelentkezés feltételeit is úgy módosítani, hogy az megfelelő legyen a szóban forgó személy számára, azaz teljesítse az állásra való jelentkezés feltételeit. Soós Zoltán utóbb a közösségi oldalán elfogadhatatlannak nevezte a történteket, az önkormányzat megvált az érintett tanácsadóktól. A polgármester akkor az elmúlt öt év alkalmazásainak felülvizsgálatát kezdeményezte. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?