banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Soós Zoltán: bírsággal sújtották az új köztisztasági szolgáltatót Marosvásárhelyen

Mint ismert, hétfőtől a Brantner Veres cég vette át a köztisztasági szolgáltatást, a szelektív hulladékgyűjtést Marosvásárhelyen, Nyárádszeredában és a Maros megye 2-es számú zónájához tartozó 17 községben. A helyi rendőrség ellenőrzéseket végzett a lakónegyedekben, mivel számos panasz érkezett, hogy nem szállítják el a szemetet.

Megállapították, hogy az új szolgáltató nem tartotta be a marosvásárhelyi hulladékgyűjtési ütemtervet, összesen 30 eset miatt bírságolták meg – írja közleményében a polgármesteri hivatal.

A kép illusztráció | Fotó: Benedek Huszár Botond

„Szankcionáltuk a köztisztasági szolgáltatót, és továbbra is figyelemmel kísérjük a hulladékgyűjtést. Türelmesek voltunk és megértést tanúsítottunk a szolgáltató felé, de a köztisztasági vállalatnak és az ADI Ecolectnek is tisztában kell lennie azzal, hogy számunkra a marosvásárhelyiek egészsége a legfontosabb, és ezzel nem játszunk” – mondta Soós Zoltán polgármester.

A 2000 és 2500 lej közötti büntetésekről a 302/2021 helyi tanácsi határozat I. számú melléklete rendelkezik, mely a köztisztaság megőrzésére és a higiéniai szabályok betartására vonatkozik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?