banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Marosvásárhely egészére kiterjesztik a hulladékgyűjtés új rendszerét

A marosvásárhelyi önkormányzat tájékoztatása szerint november 7-től a Brantner Veres S. A. a végzi a szelektív hulladékgyűjtést és -elszállítást a megyeszékhely egész területén, a megyei tanáccsal és a hulladékgazdálkodási társulással (ADI ECOLET) kötött szerződés alapján.

Fotó: a marosvásárhelyi önkormányzat Facebook-oldalaA családi házakban élők már január óta megtapasztalhatták ennek előnyeit, a mai naptól az egész városra kiterjesztik a hulladékgyűjtés új rendszerét – fogalmazott a hétfői sajtótájékoztatón Kacsó Sándor, Marosvásárhely városmenedzsere

A szerződés alapján a szelektív gyűjtés lebonyolításának módját, a kukák számát, elosztását és a gyűjtőközpontokra vonatkozó minden információt a szerződés teljesítéséért felelős ADI ECOLECT-nek kell megadnia és közzétennie.

„A közterületek tisztántartása, amelyért szintén a Brantner felel, továbbra is az önkormányzat hatáskörében marad. Munkatársaink folyamatosan ellenőrzik a közterületek állapotát és jelentik, ha hiányosságot tapasztalnak. Ha a jelenlegi helyzet továbbra is fennáll, és a problémák nem kerülnek orvoslásra, szankciókat fogunk javasolni, amelyek akár a szerződés felbontásához vezethetnek” – mondta Kacsó.

Kérik a marosvásárhelyi lakosokat, hogy a háztartási hulladékot csak a gyűjtőhelyeken helyezzék el. A nagyméretű, építési és növényi hulladékok számára külön pontokat alakítanak ki, amelyekről előzetesen tájékoztatják a lakosságot. Kacsó Sándor azt ígérte, hogy az őszi nagytakarítás megtartják a városban.

Kapcsolódók

Kimaradt?