banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Soós Zoltán: felbontottam a Marosvásárhely utcáinak takarítására vonatkozó szerződést

Marosvásárhely polgármestere, Soós Zoltán szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy felbontotta a város utcáinak takarítására vonatkozó szerződést a Brantner Ecologic Kft. köztisztasági vállalattal.

Az elöljáró elmondta, a háztartási hulladék elszállításáról szóló szerződést nem áll módjában felbontani, ezt ugyanis csak a Maros megye hulladékgazdálkodásáért felelős társulás, az ADI Ecolect teheti meg.

A kép illusztráció | Fotó: Benedek Huszár Botond

„Fel vagyok háborodva és dühös vagyok amiatt, ami a szemétszállítással és az utcasepréssel történik. Azonban, mint tudják, a város csak az utcaseprési szerződés esetében járhat el közvetlenül. A háztartási hulladék begyűjtésére vonatkozó szerződést nem mi, hanem az ADI Ecolect kötötte. Ha valaki tiltakozik ez ellen, akkor elmondhatom, hogy eltévesztette a házszámot” – jelentette ki Soós Zoltán.

A polgármester elmondta, szerinte egyetlen marosvásárhelyi sem elégedett Brantner Ecologic Kft. munkájával, a városvezetés pedig csak a szerződésben rögzített törvényes eszközökkel élhet. Közölte, hogy a köztisztasági vállalatot már értesítették a szerződésbontásról, és a cég az új versenytárgyalás lebonyolításáig köteles elvégezni a feladatait.

Soós tájékoztatása szerint november 25. és december 20. között a helyi rendőrség ellenőrizte, hogy milyen mértékben tartja be a háztartási hulladék begyűjtésének ütemtervét Marosvásárhelyen a Brantner Veres köztisztasági vállalat, és összesen 830 ezer lejre bírságolta a céget az észlelt mulasztások miatt.

A polgármester hozzátette, hogy az ADI Ecolect december 28-ára összehívott közgyűlése várhatóan ennek a szerződésnek a felbontásáról is dönt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?