Mélygarázs, innovációs és szabadidős központ épülhet a marosvásárhelyi Színház-tér mögött

A marosvásárhelyi Multinvest csapata nyerte meg azt a pályázatot, amelyet a Színház-tér mögötti terület rendezésére írt ki a városvezetés. A 404 férőhelyes mélygarázs fölött szabadidős és innovációs központ is létesül.

Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere a sajtó érdeklődésére kifejtette, az elképzelés kezdetektől fogva az volt, hogy a megyeszékhelyt újra kell gondolni.

„Az elmúlt 100 évben ez a harmadik jelentős beavatkozás lenne a főtéren, hiszen az első jelentős korszak a Bernády György nevéhez fűződik, majd ezt követte a 60-70-es évek átalakítása és ez most egy lezárása lenne ezeknek a beruházásoknak” – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: a Színház-tér mögötti terület elhanyagolt része a városnak, de ugyanilyen a Park szálló körüli zóna is.

Mint mondta, akár már jövő tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok. Ha nem sikerül uniós pályazati pénzt szerezni a beruházásokra, akkor kölcsönből valósítják meg, hiszen „olyan projektekről van szó, amelyek bevételt termelnek a városnak, amiből lehet fizetni a részleteket”.

Gogolák Zsolt, a Multinvest cégcsoport vezetője azt tartja a legfontosabbnak, hogy Marosvásárhely főtere ismét a baráti találkozások helyszíne legyen. Mint elmondta, a 21. század elvárásainak megfelelően újítanánk fel a főtér bizonyos részeit. Lényegesnek tartaná, hogy gépjárművek kikerüljenek a főtérről és az építendő épület energiahatékony legyen. 

Kapcsolódók

Kimaradt?