banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Újra megnyílt a nagyváradi Gyermekváros

A járványügyi szabályok betartásával megnyitották újra a kisebbek és nagyobbak előtt a nagyváradi Gyermekvárost. Az ott működő oltóközpontot felszámolták.

A Gyermekvárost tavaly márciusban a járványveszély miatt zárták le, majd oltóközpontot alakítottak ki az épületben, ennek működése alatt a szabadtéri játékokat sem használhatta senki, s az átjárás is tilos volt. Az oltóközpontot múlt hétvégén számolták fel, majd miután elszállították annak felszerelését és elvégezték az épület fertőtlenítését, ma reggeltől újra megnyitották azt.

A Gyermekváros a nyári időszakban naponta 8 és 22 óra között tart nyitva, mindkét kapuja használható, tájékoztatott a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal.

Fotók: Nagyvárad Polgármesteri Hivatala

A belépéshez a járványügyi előírásokat tiszteletben kell tartani, a belterekben az öt év felettiek számára kötelező az arcmaszk. A termek a befogadóképességük legtöbb 70 százaléka használható, azokat egyelőre nem lehet bérbe adni például születésnapi rendezvények megtartására. Egyelőre azok az üzletek sem nyithatnak ki, amelyek a Gyermekváros szabadtéri részén működtek.

Az amfiteátrumot felújították, ott az Árkárdia Társulat tart majd bábelőadásokat, és használható a műfüves minifutball-pálya is, ezt ingyen használhatják a játszatni vágyok.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?