Új sportlétesítményt építenek Érmihályfalván

Érmihályfalván focipálya és több sport űzésére alkalmas, multifunkcionális pálya is épül, amelyet tanórákon használhatnak a diákok, de a teljes közösség hasznára válhat órák után és hétvégén – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter az RMDSZ közleménye szerint.

„Az érmelléki közösség gyarapodásán dolgozunk Bukarestben, a település címerét kevesebb mint egy éve sikerült hivatalosítani, most a közösségi események szervezésére alkalmas sportlétesítménnyel gazdagodik Érmihályfalva” – nyilatkozta Cseke Attila.Fotó: rmdsz.ro

A minisztérium több mint 10 millió lejes finanszírozást hagyott jóvá a beruházásra, amelynek kapcsán elindítják a közbeszerzési folyamatot. A befektetés kivitelezésének határideje egy bő év.

A pályákat tenisz, kosárlabda, röplabda és kézilabda mérkőzésekhez szerelik és festik fel. A sportbázison öltözők, mosdók, elsősegélynyújtó pont és sportszertár lesz, irodák és külön öltöző az edzőknek.

A pálya mellett 500 néző számára rendeznek be lelátót, köztük 20 helyet a mozgássérülteknek tartanak fenn, és a közelben elegendő parkolót biztosítanak a nézők számára.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?