Több erdélyi város kapott támogatást távfűtésszámláinak rendezésére

A fejlesztési minisztérium 28 493 547,58 lejt utalt ki az önkormányzatoknak a megdrágult távfűtési számlák fedezésére, köztük négy erdélyi település részesül támogatásban. Ez a harmadik szubvenció, amelyet utal a szaktárca – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter.

„A támogatással a lakosság fűtésszámlájával kapcsolatos kiadásait akarjuk csökkenteni, a megnövekedett energiaárak által okozott gondokat enyhíteni” – nyilatkozta az RMDSZ-es miniszter.

A támogatásból Arad, Csíkszereda, Nagyvárad és Temesvár is részesül, a kiutalt összegek a 2021. decemberi és 2022. januári számlákat fedezik, és azok az önkormányzatok kérvényezhették, ahol gázzal működő kazánházakkal oldják meg a távfűtést, mutatott rá Cseke Attila. Hozzátette: várják az újabb számlák beküldését, amelyek alapján további támogatást nyújthat a minisztérium az arra jogosult önkormányzatoknak.

Mint ismeretes, korábban két alkalommal összesen 61 millió lejt utalt a fejlesztési minisztérium az önkormányzatoknak. A most kiutalt támogatás pontos összege és az önkormányzatok teljes listája a minisztérium honlapján található.

Fotó: RMDSZ

Cseke Attila miniszter hétfőn közölte, az eredeti, 400 millió lejes költségkeret határainak meghaladása nélkül, a januári és februári számlák kifizetésére nyújthat a minisztérium többlettámogatást az önkormányzatoknak, amennyiben azok kérelmezik azt.

Ugyanakkor emlékeztetett: Gyergyószentmiklóson, Székelyudvarhelyen, Temesváron és Brassóban, de Nagyváradon és Aradon is gázzal működő kazánházakkal oldják meg a távfűtést, a minisztérium már kiutalta a novemberi és decemberi számlák fedezésére a támogatást a hat önkormányzatnak. A következő hónapokban pedig, ezen kívül, Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy is részesülni fog a benyújtott számlák alapján ebben a támogatásban – hívta fel a figyelmet a miniszter.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?