Új épületbe költözik a krasznai mentőállomás

Elhanyagolt, romos állapotban volt a krasznai mentőállomás épülete, ezért másfél éve Szilágysomlyóra költöztették a mentőautókat és a mentősöket – mondta Szilágyi Róbert, a megyei önkormányzat alelnöke.

A megyében Szilágycsehben és Zsibón is működik mentőállomás, Krasznán közel 20 évig állomásozott a Csucsa fele vezető úton. Az ott lévő épület olyannyira romossá vált, hogy a közelben lévő Szilágysomlyóra helyezték át a mentőállomást. A Kraszna környéki települések viszont nem maradhatnak gyors ellátás nélkül, ezért nyár végére visszahelyezik a településre.

Az ideiglenesen használható konténerek | Fotók: Szilágy Róbert István/Facebook

„Ahhoz, hogy visszahozzuk Krasznára a mentőállomást, a megyei tanács átadja a tulajdonába tartozó, a kórház területén lévő épületet a helyi önkormányzatnak, hogy mentőállomássá alakítsa. Ideiglenesen, amíg az önkormányzat felújítja az ingatlant, két konténert biztosítunk a személyzet és a felszerelések számára” – ismertette az alelnök.

Krasznához legközelebb Zilahon és Szilágysomlyón van mentőállomás, de a csucsai úton előforduló gyakori balesetek miatt célszerű Krasznán is működtetni.

Egyeztetés az ingatlanról

Az utóbbi napokban megnőtt a beavatkozások száma, a mentősöket és tűzoltókat három vízbe fúlásos esethez is riasztották. A kánikula miatt egyre többen választják a tavak, folyók vagy öntözőcsatornák közelében töltött szabadidőt. Mivel a legtöbb ilyen terület nincs megfelelően jelölve és karbantartva, megnő a balesetek veszélye. Az áldozatok többsége tinédzser, akik gondatlanságból vagy meggondolatlanságból merészkednek a veszélyes fürdőhelyekre, életüket kockáztatva – adta hírül a Szilágy Megyei Porolissum Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?