Átépítik a gyergyószentmiklósi mentőállomást

Újabb beruházás veszi kezdetét Gyergyószentmiklóson: a kórház és a járóbeteg-rendelő (poliklinika) után, a mentőállomás is új köntöst kap – jelentette be Nagy Zoltán polgármester a szerdai sajtótájékoztatóján.

„Fontos, hogy a mentősök akadálymentesen végezhessék hivatásukat” – fogalmazott a polgármester, részletezve, a mintegy 1,3 millió lejt is meghaladó beruházás során öt új garázst építenek, raktárhelyiség, öltözők és autómosó is lesz, vagyis teljesen átalakítják a mentőállomást.

Minderre azért van szükség, mert a meglévő garázsokban az újfajta mentőautók már nem férnek el megfelelően. Sőt a legújabb, 2019-ben kapott, a Gyergyói medence legjobban felszerelt mentőjárműve már egyáltalán nem fér be a garázsba.

A 220 négyzetméter alapfelületű beruházás elsősorban a helyi önkormányzat finanszírozásával valósul meg, de mint társfinanszírozó, Hargita Megye Tanácsa is folyósít összeget, amint pedig a sajtótájékoztatón elhangzott, külső forrásokat is igyekeznek bevonni annak érdekében, hogy a helyi pénzek megmaradjanak.

Barti Tihamér megyei alelnök elmondta, Hargita Megye Tanácsa a tavalyi évben is különített el összeget a beruházás megvalósítása érdekében, majd kiemelte: a mentőállomás felújításának térségi prioritásnak kell lennie.

A tájékoztatón a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezérigazgatója, Péter Szilárd is jelen volt, aki örömének adva hangot megjegyezte, a beruházás az utóbbi 8 év munkájának gyümölcse.

Kapcsolódók

Kimaradt?