Több éves huzavona után Szatmárnémetié lett a Sport Hotel

Egy csütörtökön elfogadott kormányhatározat révén hosszú folyamat végére került pont: a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal megkapta a sportminisztériumtól a Sport Hotel évek óta üresen álló épületét.

A Sport Hotel 2015 októberében került vissza a megyei ifjúsági- és sportigazgatóság felügyelete alá, miután az intézmény polgárjogi pert indított és nyert az ingatlan használati jogát 2009-ben gyanús körülmények között elnyerő cég ellen. Akkor az ingatlan már jó ideje üresen állt.

A helyi önkormányzat 2018 augusztusának végén egyhangúlag elfogadott tanácsi határozattal is jelezte: gondozásba vennék az egykoron szebb napokat látott épületet, felújítanák és eredeti rendeltetésének megfelelően működtetnék azt.

„A Sport Hotel működésének beindítása nagy segítség lenne, hiszen jelenleg a polgármesteri hivatal jelentős összegeket fizet ki évente az idegenlégiósok elszállásolására. Biztos vagyok benne, hogy az új tulajdonos tartja magát a határidőhöz, öt éven belül felújítják a szállodát és jelentősen kevesebbet kell költeni a sportolók szálláshelyének biztosítására. Az áldatlan állapoton mindenképp változtatnunk kell, hiszen a jó helyen álló ingatlan állapota az évek folyamán csak romlott, a minisztériumnak pedig nincsenek forrásai az épület felújítására és a szálloda működtetésére” – mondta Magyar Lóránd parlamenti képviselő, aki évek óta foglalkozik a szálloda ügyével.

A több éve húzódó folyamat során a szatmáriak egyszer már úgy érezték, hogy újra jó kezekbe kerülhet a szálloda, ám a szatmári származású Ioana Bran ifjúsági és sportminisztersége idején nem történt előrelépés az ügyben.

„Köszönjük Novák Eduárd sportminiszternek, hogy a szatmáriak mellé állt és a polgármesteri hivatal használatba veheti a Sport Hotelt. Folytatjuk a szatmári sportélet és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztését. Köszönetet mondok az RMDSZ szatmári parlamenti képviselőinek is, akik sokat segítettek abban, hogy pozitív végkifejlete legyen ennek az évek óta húzódó folyamatnak” – mondta Kereskényi Gábor polgármester.  Hozzáfűzte: a polgármesteri hivatal vállalja, hogy öt éven belül felújítja és rendeltetésszerűen, azaz sportolók elszállásolására használja majd az ingatlant.

„Az új épület működtetése plusz terhet ró a polgármesteri hivatalra, de nem nézhettük tétlenül, hogy a város központja közelében, egy közkézen lévő ingatlan állapota napról napra romoljon” –nyilatkozta a Maszolnak a polgármester.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?