Módosítják a restitúciós jogszabályokat, erre hozott létre bizottságot a kormányfő

Nicolae Ciucă miniszterelnök hétfői döntése értelmében bizottság jön létre a tulajdon-visszaszolgáltatási folyamatra vonatkozó jogszabályok módosításának kidolgozására.

A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium épülete a romániai restitúció magyarellenes szimbólum: a református egyháznak visszaszolgáltatott ingatlant visszaállamosították | Fotó: Vargyasi LeventeA törvénymódosításkor figyelembe kell venni az Állami Vagyonkezelő Ügynökség kezelésében lévő területek helyzetének tisztázását és az ingatlanok nyilvántartásba vételét az integrált kataszteri és telekkönyvi rendszerben – áll a miniszterelnöki döntésben.

A bizottság feladata lesz javaslatokat megfogalmazni az ingatlan-visszaszolgáltatási jogszabályok módosítására és ezek összhangba hozatalára a kataszteri és telekkönyvi rendszert szabályozó törvényekkel.

A testületnek ugyanakkor megoldásokat kell javasolnia az állami tulajdonban vagy az Állami Vagyonkezelő Ügynökség adminisztrálásában lévő területek felleltározására, az átfedések felszámolására és ezen ingatlanok nyilvántartásba vételére az integrált kataszteri és telekkönyvi rendszerben. A kormányfő döntése megjelent a Hivatalos Közlönyben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?