banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Több csíki településen tartanak előválasztást a hétévégén

Csíkszék nyolc településén tartanak előválasztást vasárnap, hogy rangsorolják az RMDSZ helyi önkormányzati jelöltjeit.

Néhány településen több polgármesterjelölt között is dönteniük kell a helybélieknek. A vasárnap sorra kerülő Csík térségi előválasztások kapcsán tájékoztatta a sajtó képviselőit Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke pénteken.Borboly Csaba | Fotó: Hargita Megyei Tanács

Megtudtuk: vasárnap az érintett településeken mozgóurnás, vagy állóurnás szavazásra lesz lehetőség, de van olyan település is, ahol mindkettőt fogják alkalmazni. Csíkdánfalván állóurnás szavazás lesz a kultúrotthonban, reggel 8-tól este 9-ig. Csíkszentgyörgyön 11 mozgóurnát és 1 állóurnát biztosítanak 9 és 20 óra között a csíkszentgyörgyi kultúrházban.

Szépvízen három állóurna lesz a helyi polgármesteri hivatal pincetermében, a szentmiklósi kicsi iskolában és a borzsovai kultúrotthonban, szavazni 9 és 19 óra között lehet. Kászonban – ahol két polgármesterjelölt (András Tamás és András Zoltán) közül is dönthetnek a helyiek, négy állóurna fog működni 9 és 19 óra között, helyszínek: Kászonfeltíz – iskola, Kászonaltíz – kultúrotthon, Kászonjakabfalva – iskola, Kászonújfalu – iskola.

Csíkszentmihály községben – ahol 5 mozgóurna fog működni – szintén két polgármesterjelölt van, Dobos László és Szőcs Árpád személyében. Tusnád községben 3 állóurna lesz a 3 település kultúrotthonában, ahol szavazni 9 és 17 óra között lesz lehetséges. Csíkszentimrén hat mozgóurna áll majd a lakosság rendelkezésére reggel 8.30-tól. Balánbányán a választásra 1 állóurna áll majd rendelkezésre a helyi RMDSZ December 1. utcai irodájában 9 és 17 óra között.

Borboly Csaba a sajtótájékoztatón megjegyezte: rajta kívül ketten nyújtották be Hargita megyében a tanácselnök-jelöltséghez szükséges iratcsomót, Barti Tihamér Gyergyószékről és Bíró Barna Botond Udvarhelyszékről. A jelöltekről a megyei egyeztető tanács (HET) fog dönteni jövő héten kedden – végleges döntés nem biztos, hogy születik. Ekkor véglegesítik a megyei tanácsosjelöltek listáját is, egy algoritmus alapján.

„A csíki térség jól teljesít, a szövetség élvezi a lakosság támogatását és bizalmát” – fogalmazott Borboly Csaba.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?