Húszan jelentkeztek tanácsosnak a csíkszeredai RMDSZ-nél

A csíkszeredaiak húsz jelentkező közül választják ki azt a tizenhármat, akik az RMDSZ tanácsosjelöltjei lesznek a helyhatósági választásokon – számolt be csütörtökön az RMDSZ városi szervezetének elnöke, Füleki Zoltán. A sajtótájékoztatón Borboly Csaba polgármesterjelölt is részt vett.

Húsz tanácsosjelölt-aspiráns tette le a március 15-i határidőig iratcsomóját az RMDSZ-es előválasztásokra, őket rangsorolja Csíkszereda lakossága április 10-én – közölte csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján Füleki Zoltán városi RMDSZ-elnök. Ugyan a tanácsosi lista első helyére hivatalból az RMDSZ-elnökök kerülnek, Füleki maga is összegyűjtötte a 100 ajánlást az előválasztáson történő indulásához.

Az előválasztáson tehát a 2-20. helyekre rangsorolnak majd a választók, és mindenki 13 személyre adhatja le a voksát egy olyan különleges írószerrel, amelyet majd csakis a szavazófülkében kaphatnak kézhez.

Füleki elnök elmondta: bárkinek jelentkezhetett polgármester-jelöltnek az RMDSZ-nél, akinek Csíkszereda a lakhelye és magyar ember. Mivel egyedül Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba tette le a jelentkezését, nem lesz előválasztás a polgármester személyéről – erősítette meg a hírt.

Borboly Csaba elmondta, májustól lesz közös választási programja az RMDSZ-es tanácsosjelöltekkel, addig a saját elképzelését a blogján a napokban közzétette. Szavai szerint megyei tanácselnökként ismerte a város gondjait, de sokat tanult abból, hogy polgármester-jelöltségre készülve eddig több mint ezer csíkszeredaihoz kopogott be – ezt továbbra is folytatni szeretné. Emellett internetes térben reagál minden kérdésre, a névtelenül feltett kérdésekre is – tette hozzá.

„Ráduly Róbert Kálmánnak helye van a székelyföldi közéletben. Ezt a helyet együtt kell keresni” – fogalmazott Borboly, dicsérve a volt polgármester tapasztalatát és hozzáállását. Az ellene zajló korrupciós bűnvádi perről azt mondta, ez nem befolyásolja a jelöltségét. „Ha nem lennék biztos az igazamban, nem indulnék polgármesternek” – jelentette ki.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?