Tizenhárom sírt forgattak fel és raboltak ki egyetlen éjszaka alatt egy romániai faluban

Három férfi összesen 13 sírt fosztott ki egyetlen éjszaka alatt a Dâmbovița megyei Petrești település temetőjében. Összesen 14 000 lejt és több arany ékszert loptak el. Többek között egy kétéves gyermek sírját is kirabolták. A rendőrség őrizetbe vette a tetteseket, bűnvádi eljárást indítottak ellenük – írja a Digi24.

Az elkövetők egy kétéves gyermek sírját is meggyalázták, akit múlt hónapban temettek el. „A sír fedelét elmozdították ugyan, de fel sem tűnt, hogy babráltak a nyughellyel. A tetején levő virágokat áthelyezték jobb oldalra. Aztán észrevettem a feszítővas nyomát. Felemelték a fedelet és bementek” – mondta el az elhunyt gyermek apja. A kétéves gyermek édesanyja közölte, hogy a rablók „két karkötőt, nyakláncot és pénzt vittek el, több mint tízezer lejt. Valaki biztosan tudott róla, ezért odaküldhette a rablókat a sírhoz”, vélte az desanya.

Fotó: Bereczki Szilvia

Ugyanezen az estén a három tolvaj összesen 13 sírt rabolt ki. Csak olyan nyughelyeket kerestek, amelyekbe nemrég temettek. Miután feszítővassal felnyitották ezeket, elvittek minden értéket, amit a koporsókban találtak. A tolvajok gyorsan cselekedtek.

A kétéves gyermek apja értesítette a médiát az esetről, a Digi24-nek pedig elmondta még, hogy pénz, jegygyűrű, fülbevalók is eltűntek. „Egy nő füléből az ékszert is kivették. A mi fiunktól azt az 50 banis érmét is ellopták, amit a kezére helyeztünk. Biztos azt hitték, hogy aranyból van” – tette hozzá.

A tolvajok országszerte garázdálkodtak, néhány napja kapták el őket. Ana Maria Liță, a Dâmbovița Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, „a Szászsebes –Torda közötti autópályán találták meg őket, miután állítólag december 5-én éjjel hat sírt gyaláztak meg Hunyad megyében”. Az elkövetőket 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték, sírgyalázással és lopással vádolják őket. Cselekedeteikért akár öt év börtönbüntetést is kaphatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?