Tíz új elektromos autóbuszt vásárol az aradi önkormányzat

Tíz új elektromos autóbusz vásárlásáról szóló szerződést kötött szerdán az aradi önkormányzat. A több mint 24 millió lej értékű beruházást európai uniós pénzekből finanszírozzák.

A tömegközlekedési vállalat gépparkjának felújítása része annak a nagy infrastrukturális projektnek, amely részeként mintegy nyolc kilométerrel kibővítik a közösségi közlekedési útvonalakat Aradon, és amely magába foglalja több új megállóhely és egy új híd építését is a Maroson, az úgynevezett Alfa-negyedben. Az egész fejlesztés a Regionális Operatív Program 2014–2020-as pályázati ciklusának a támogatását élvezi.

Călin Bibarț polgármester szerint épp ideje a helyi tömegközlekedési vállalat (CTP) 15–17 éves átlagéletkorú gépparkjának a megújítása, a tisztán elektromos járművek pedig nemcsak kényelmesek és modernek lesznek, hanem környezetkímélők is.A kép illusztráció | Forrás: a beszállító cég Facebook-oldala

Az önkormányzat öt-öt kis-, illetve közepes méretű jármű vásárlására szerződött: előbbiek 9,4 méter hosszúak, kétajtósok, 26 ülő- és 34 állóhellyel rendelkeznek, egy töltéssel 240 km megtételére alkalmasak. A közepes méretű buszok 12 méteresek, háromajtósok, 35 ülő- és 54 állóhely van bennünk, és 250 km-t képesek egy töltéssel megtenni. Élettartamuk 15–17 év.

A járműveket a rendeléstől számított másfél éven belül kell leszállítani, az első kettőt azonban már egy éven belül meghozzák. A beszállító az Anadolu Automobil Rom SRL nevű cég, amely már több mint húsz éve foglalkozik Romániában városi és turistabuszok forgalmazásával, képviselője, Cornel Poteca szerint pedig három éve piacvezetők az elektromos buszok piacán. Hozzátette, a járművek Skoda-technológiára épülnek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?