Teljesül a gazdák és a fuvarozók egyik követelése: külön sáv lesz a határnál az uniós kamionoknak

Péntektől a határátlépőknél külön forgalmi sávok működnek az uniós országokban bejegyzett tehergépjárművek számára.

Marcel Ciolacu miniszterelnök pénteken a kormányülés elején elmondta, hogy az uniós országokban bejegyzett teherautók számára fenntartott forgalmi sávok hatályba lépnek.
„A hazai szállítók elsőbbséget élveznek majd az ukrán és török fuvarozókkal szemben" – hangsúlyozta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ez volt a tiltakozó fuvarozók egyik követelése.Archív fotó: InfoTrafic24
Marcel Ciolacu megemlítette, hogy a calafati vámhivatalban már megnyílt egy külön sáv, pénteken Nagylaknál is nyitnak, ezt hamarosan követik a Bors II. és Giurgiu határátlépőknél is.

Amint arról beszámoltunk, a tüntető gazdák a hatóságok passzivitását kifogásolták a gabonacsempészettel szemben, és azt sérelmezték, hogy az ukrán gabonát a román utakon külföldre szállító, és a konstancai kikötőben hatalmas torlódást okozó kamionokat a hatóságok szerintük nem ellenőrzik ugyanolyan szigorral, mint a többi járművet. A tüntetők azt kérték, hogy különítsék külön forgalmi sávokba az ukrán gabonaszállítmányokat, illetve az EU-s teherautókat a határátkelőkön és a konstancai kikötőben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?