Tekerj egy jó célért Marosvásárhelyen

Jó ügy érdekében kerékpározásra hívja a marosvásárhelyieket a Marosszéki Közösségi Alapítvány. 

A Bikeathont második alkalommal szervezik meg az Európai Mobilitási Hete keretében, ezúttal szeptember 17–18-án. A Bikeathon adománygyűjtő platformon belül összesen tíz projektet lehet támogatni.

A támogatható elképzelések között szerepel a Little People Egyesület által kezdeményezett projekt, amelyik olyan rákos gyerekekkel és hozzátartozóikkal foglalkozik, akik több hónapot a kórházban töltenek a kezelés miatt. Ebben az esetben egy olyan, úgynevezett fitneszkerékpárra gyűjtenek, aminek köszönhetően a kórházban a rákos gyerekek is úgy érezhetik, hogy részesei lehetnek egy ilyen akciónak.

Fotó: Marosszéki Közösségi Alapítvány

„Pszichoszociális támogatást és napi terápiás tevékenységet kínálunk, igyekszünk a lehető legpontosabban reagálni a gyerekek igényeire. A rákos gyermeknek, mint minden más egészséges gyermeknek, az az igénye, hogy élvezze a gyermekkort, játsszon és tájékozódjon a betegségről, az azt követő orvosi eljárásokról. Ehhez pedig a kreatív anyagok meglehetősen széles palettájára van szükség” – jelentette ki Barabás Tünde, az egyesület elnöke.

A rendezvényt megelőző héten, szeptember 12–16-között sor kerül a bringás reggeli kezdeményezésre is, amely minden reggel 7 és 9 óra között zajlik majd a város különböző útkereszteződéseinél.

Gál Sándor, a Maros Közösségi Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Bikeathon során három útvonalat járhatnak be kerékpáron a résztvevők, egyet a természetben, egyet a városban, ugyanakkor egyet kifejezetten a kicsiknek szánnak. Szeptember 18-án a gyerekek számára is készülnek különféle interaktív biciklis játékkal, programokkal, de a gyerekek biciklis felvonulása sem marad el.

„Az idei rendezvény mottója: Tekerj egy jó célért. A rendezvény az Európai Mobilitási Hete keretében zajlik, ezt szeretnénk az idei rendezvényeinkkel megünnepelni. A Bikeathon alkalmával különböző problémákat és megoldásokat szeretnénk egy tető alá hozni. Az adománygyűjtő rendezvényen lehetőség adódik a projektek támogatására. A fő cél az, hogy Marosvásárhely egy zöldebb város legyen, többen használjanak kerékpárt, és hogy legyenek olyan kezdeményezések, amelyek kedvezőek a helyi közösség számára” – részletezte Gál Sándor.

Az érdeklődő szervezetek a román és magyar nyelven egyaránt elérhető bikeathon.ms oldalon regisztrálhatnak a közösségi projektekre, a cégek, kerékpárosok pedig kiválaszthatják az ügyet, projektet, amelyben részt kívánnak venni akár adományukkal, akár kerékpárral bejárva az előre meghatározott útvonalat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?