Véradásra és jótékonyságra biztat Csík Terület Ifjúsági Tanácsa

Csík Terület Ifjusági Tanácsa harmadik alkalommal hirdette meg a Legyél Hős elnevezésű véradó kampányát, amely mint minden évben, idén is jótékonysági akcióval párosul. December 17-éig várják az önkéntes váradók és az adakozók jelentkezését.

Véradó kampányt hirdetett Csík Terület Ifjúsági Tanácsa (CSTIT) immár harmadik alkalommal. Idén Csíkszereda Város Önkormányzata, Hargita Megye Tanácsa, a Sapientia Hallgatói Önkormányzata, valamint a Jakab Antal Ház és a Caritas partnerségével hirdették meg kezdeményezésüket. A kampány célja elsősorban az, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára, mottójuk: „Ami neked csupán tizenöt perc, az másik három embertársadnak egy életet is jelenthet!”

„Véradási kampányunk karitatív részét idén a Gyulafehérvári Caritas Meleg ebéd elnevezésű programjához szerettük volna igazítani, amely a nehéz sorsú, egyedülálló idősek napi étkeztetésében vállal komoly szerepet nap mint nap” – mondta a Maszol érdeklődésére Bogos Ákos, az ifjúsági szervezet elnöke. Hozzátette: az állam által biztosított szociális értékjegyekből 570 kisnyugdíjas számára készült kétfogásos meleg ebéd a Jakab Antal Ház konyháján, amelyet heti háromszor szállítottak ki számukra.

Ez a kezdeményezés az év végéhez érve állami finanszírozás hiányában nehéz helyzetbe került, így 570 kisnyugdíjas is. Ezért arra kérik a véradókat, hogy a véradáskor kapott ételjegyet ajánlják fel erre a célra és dobják be a vérközpontban található gyűjtődobozba, ezáltal akár öt idős személy számára is biztosítani lehet egy meleg ebédet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

(Borítókép: CSTIT)

Kapcsolódók

Kimaradt?