Tánczos Barna: a környezetvédelmi világnap idei mottója a fenntartható életmód fontosságát hangsúlyozza

Az idei környezetvédelmi világnap mottója – „Csak egy Föld van” – azt üzeni, hogy éljünk fenntarthatóan, harmóniában a természettel, és arra figyelmeztet, hogy sürgősen és közös erővel tennünk kell bolygónk védelmében – hangsúlyozta Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter a környezetvédelmi világnap alkalmával kiadott üzenetében.

„Szeretném, ha az emberiség megértené, elfogadhatatlan, hogy miközben továbbra is prioritást élveznek a hatalmas haditechnikai beruházások, sok országban és kontinensen a zöld technológiák fejlesztésének finanszírozása stagnál vagy teljesen hiányzik” – fogalmazott a tárcavezető egy vasárnapi Facebook-bejegyzésben.

Tánczos kiemelte, ebben az évben pünkösd vasárnapja egybeesik a környezetvédelmi világnappal.

„Idén is több százezer zarándokkal együtt indítottuk a kereszténység egyik legnagyobb ünnepét Csíksomlyón, a béke és a jóság jegyében. Ha nincs béke, nemcsak az emberiség, hanem a természet is szenved. Felmérhetetlen környezetszennyezés zajlik Ukrajnában, delfinek százai pusztulnak el a Fekete-tengerben, vegyi üzemek égnek, és nem telik el hét anélkül, hogy ne érkezzenek aggasztó hírek az atomerőművekről. Fontos, hogy jósággal viszonyuljunk embertársainkhoz, de a minket körülvevő természethez is" – nyomatékosította.

(Nyitókép: Borsi Balázs)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?