Elutasították a Tánczos Barna elleni egyszerű indítványt

Esély sem volt arra, hogy átmenjen a környezetvédelmi miniszter ellen az USR által benyújtott indítvány.

A képviselőház hétfőn elutasította a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt. Az indítvány elfogadása mellett 83, ellene 186 törvényhozó szavazott, egy képviselő tartózkodott.Tánczos Barna | Fotó: Agerpres

Az USR arra hivatkozva kezdeményezte Tánczos Barna leváltását, hogy az „nem törődik a környezet védelmével”. Az ellenzéki párt állítólag egy oknyomozó riport megjelenését követően hozta meg az indítvány benyújtására vonatkozó döntést. Az, hogy az indítvány sikertelen lesz, kezdettől fogva egyértelmű volt, a két nagyobbik koalíciós partner ugyanis határozottan kiállt az RMDSZ-es tárcavezető mellett.

„Ahányszor csak magyarokról van szó, maguknál (az USR-nél – szerk. megj.) az Orbán Viktor égő gyullad fel” – mondta hozzászólásában Faragó Péter, Arad megyei honatya. A politikus a beadványt roppant alacsony színvonalúnak minősítette, mely álhíreken és félretájékoztatáson alapul.

„Elolvasva az indítványt, az volt a benyomásom, hogy a szerzők nem ismerik a törvényhozás alapelemeit. Egy, a parlament által elfogadott törvényért kérik egy miniszter szankcionálását” – mondta Faragó Péter, hozzátéve, hogy piacokon is hallani jobban alátámasztott érveléseket.

Kapcsolódók

Kimaradt?