banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Szombattól előjegyzés nélkül kérhető az oltás Csíkszeredában is

Bárki előzetes bejelentkezés nélkül beadathatja magának a koronavírus elleni oltást szombattól kezdődően Csíkszereda oltóközpontjaiban. A város vezetősége arra biztatja a lakosságot, hogy éljen a lehetőséggel.

Pénteken közösségi oldalán tett bejegyzésében hívja fel a csíkszeredaiak figyelmét a város vezetősége, hogy szombattól bárki előjegyzés nélkül beadathatja magának a koronavírus elleni védőoltást a székelyföldi város oltóközpontjaiban.

„Ahhoz, hogy végre elfelejthessük a zöld, sárga és piros forgatókönyveket, hogy a gyerekeink megszorítások nélkül járjanak közösségbe, hogy a vállalkozásaink újra biztonságban legyenek, hogy a vendéglátóegységeink ne csupán 50%-osan működjenek, hogy a krónikus betegek megfelelő ellátásban részesüljenek, el kell érnünk a nyájimmunitáshoz szükséges átoltottságot” – hívták fel a figyelmet közleményükben.

Kiemelték ugyanakkor, hogy az elérhető oltások „mindenféle mendemondákkal ellentétben”, hosszú éveken át fejlesztett technológiákon alapulnak, és nem bírnak több mellékhatással olyan gyógyszereknél, amelyeket sokan recept nélkül megvásárolunk nap mint nap.

Szombattól 14.00 és 20.00 óra között lehet jelentkezni az oltásra Csíkszereda bármelyik oltásközpontjában. A 60 év fölötti személyeket már 8.00 órától fogadják.

„Arra biztatunk mindenkit, éljünk a lehetőséggel! Vessünk közös erővel véget a járványnak!” – zárult a városháza bejegyzése.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság pénteki, 2021/34-es számú határozata értelmében ismét a zöld járványügyi forgatókönyv lép érvénybe Csíkszeredában. A kulturális intézmények és a vendéglátóegységek újra 50 százalékos kapacitással működhetnek. A 2021/35-ös számú határozat alapján az iskolai oktatás is az 1-es (zöld) forgatókönyv szerint, fizikai jelenléttel folytatódik.

 

(Borítókép: Farkas Endre)

 

Kapcsolódók

Kimaradt?