Szolgálati lakásokat építenének a kézdivásárhelyi kórház udvarán

Szolgálai lakások építésére pályázik a kézdivásárhelyi önkormányzat: az elképzelés szerint a céhes város kórházának udvarán pedagógusok és orvosok számára építenének két, egyenként hat lakrészes szolgálati lakást.

Az Országos Helyreállítási Alapnál (PNRR) pályázott a kézdivásárhelyi önkormányzat két szolgálati jellegű lakás építésére. A városban az utóbbi években nem épültek tömbházak, csak tavaly kezdtek neki az Országos Lakásépítési Program finanszírozásával egy 15 lakrészes tömbház építésének, azt viszont a fiatal házasok számára szánják.A lakások a kórház területén épülnének | A szerző felvétele

Mivel mind a kórház, mind a város vezetősége arra törekszik, hogy az egészségügyi ellátás színvonala minél jobb legyen, pályáztak hat-hat lakrészes szolgálati lakások építésére, amelyekben pedagógusok és egészségügyi dolgozók juthatnának lakhatáshoz.

A városvezetés meglátása szerint az egyre magasabb bérleti díjak mellett egy kedvező árú, új építésű szolgálati lakás kétségkívül nem elhanyagolandó egy pályakezdő számára, sokat nyomhat latban a letelepedési helyének kiválasztásakor. A kézdivásárhelyi tanács pályázatának az értéke 905 ezer euró, azaz mintegy 4,5 millió lej.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?