Sepsiszentgyörgyön idén is önkormányzati támogatással váltják ki az osztálypénzt

Sepsiszentgyörgyön továbbra is tilos az osztálypénz gyűjtése: az önkormányzat folytatja tavaly elkezdett programját és jelentős összegű támogatással váltja ki azt, hogy a tanintézmények pénzt gyűjtsenek a szülőktől oktatáshoz kapcsolódó tevékenységekre, hívta fel a figyelmet Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta: idén, már a tanév elején a város tanintézményeinek számlájára utaltak 812 150 lejt összesen 10 112 diákra kiszámítva. Az összeget gyereklétszám alapján kell szétosztani az osztályok vagy óvodai csoportok között, hogy az osztályfőnökök vagy tanárok megvásárolhassák a szükséges oktatási segédeszközöket és nyugtákkal számolják el a pénzt.Antal Árpád polgármester | Kristó-Gothárd Hunor

Antal Árpád felidézte, hogy az országban egyetlen önkormányzatként tavaly elindított program szerint a sepsiszentgyörgyi tanintézmények 150 lejt kaptak minden óvodás gyermek után, 100 lejt minden kisiskolás és 50 lejt minden V–XII. osztályos tanuló után, de azzal a szigorú feltétellel részesülhetnek az önkormányzati „osztálypénzből”, hogy nem kérhetnek pénzt a szülőktől például vécépapírra, krétára, ceruzára, papírra vagy további alapvető oktatási és higiéniai kellékekre. A polgármester tájékoztatása szerint az is elvárás a tanintézmények fele, hogy ezt a pénzt ne fordítsák fenntartásra, mert annak költségei megtérítése ugyancsak az önkormányzat feladata, aminek amúgy is eleget tesz.

Antal Árpád rámutatott, hogy bár a tanév elején elutalták a pénzt az iskoláknak és óvodáknak, arról értesült, hogy egyes helyeken próbálkoztak osztálypénz-gyűjtéssel vagy előfordult, hogy a tanintézmény rosszul értelmezte a célt és vécépapírra vagy tisztítószerekre akarta költeni a városházától kapott pénzt. A polgármester szerint az önkormányzati alapnak az osztálypénz-gyűjtés gyakorlatát kell kiváltania, és felhívta a figyelmet, hogy idén a városháza 812 150 lejt utalt és ezt a pénzt a korábbi években valamilyen formában a szülők zsebéből vették ki a tanintézmények.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?