A sepsiszentgyörgyiek a vakációban is használhatják az iskolák sportpályáit

Sepsiszentgyörgy önkormányzata és tanintézményeinek vezetői abban állapodtak meg, hogy a vakáció ideje alatt a gyerekek és felnőttek is használhatják az iskolák sportpályáit – tájékoztatott a polgármesteri hivatal.

Általános szabály szerint a sepsiszentgyörgyi iskolai sportpályákat hétköznapokon reggel 10 és este 8 óra között lehet majd ingyenesen használni, és a szolgálatos kapus engedi be a sportolni érkezőket. Kivételt képzenek azok az iskolák, amelyek éppen felújítás alatt állnak.A Kós Károly Szakképző Líceum sportpályája | Fotó. Kovács Zsolt

Fontos, hogy az iskolai sportpályákra bárki bemehet, nemcsak az adott intézménybe járó tanulók, így arra is lehetőség van, hogy a lakók az otthonukhoz eső legközelebbi helyszínt válasszák. A Mihai Viteazul Főgimnázium és a Berde Áron Középiskola esetében a szabadtéri sportpályák felújítás alatt állnak, ezek nem használhatók. A városközponti Constantin Brâncuşi Líceumba pedig este 6 óráig lehet bemenni a sportpályára.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata fontosnak tartja, hogy lehetőséget biztosítson a sportolásra és a szabad levegőn való mozgásra a város területén, ugyanakkor a városvezetés felhívja a figyelmet arra, hogy az iskolák sportpályáit mindenki a saját felelősségére használja, az esetleges balesetekért a tanintézetek nem vállalnak felelősséget. Arra kérik a sepsiszentgyörgyieket, hogy vigyázzanak a pályák állapotára és tisztaságára.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?