Sepsiszentgyörgyön nem a tanintézmények fűtésén spórolnak a télen

A sepsiszentgyörgyi tanulók nem fázhatnak a tanintézményekben, és nem is kell online tanulniuk, mert az önkormányzat minden rezsiszámlát kifizet, szögezte le Antal Árpád.

A polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján cáfolta azokat a szülők és pedagógusok által terjesztett híreszteléseket, miszerint energiaspórolás miatt távoktatást vezetnének be, vagy arra kérnék a diákokat, hogy öltözzenek melegen, mert nem lesz elég fűtés.

Antal Árpád leszögezte: a sepsiszentgyörgyi iskolák, óvodák és bölcsődék rezsiköltségeinek kifizetése nem a tanintézmény-vezetők problémája, ezeket a számlákat eddig is és ezután is az önkormányzat állja. A városháza határozott álláspontja, hogy nem fognak az iskolákban, óvodákban spórolni, és nem is kértek ilyent egyetlen intézménytől sem.Fotó: Antal Árpád Facebook-oldala

A polgármester elvárja minden iskolától, óvodától és bölcsődétől, hogy függetlenül attól, hogy az épület fel van újítva vagy még felújítás előtt áll, hogy minden tanteremben és csoportban az észszerűség határain belül legyen megfelelő meleg, mert a gyermekek nem fázhatnak. Másrészt a sepsiszentgyörgyi önkormányzat nem rendel el távoktatást, mert nem itt akarnak spórolni, szögezte le Antal Árpád. A polgármester arra is rámutatott, hogy az energiaellátás jelenlegi helyzete alapján senki nem tudja biztosan megmondani, mi lesz egy-két hónap múlva.

„Az sem mond igazat, aki ma mindenkit igyekszik megnyugtatni, hogy nem lesz gond az ország gázellátásával” – fejtette ki a sepsiszentgyörgyi elöljáró, aki szerint, ha előfordul az a nemkívánatos helyzet, hogy országos szinten probléma lesz a gázellátással, akkor arra az esetre a kormány rendel el országos szintű intézkedéseket.

Mindezt nem a tanintézmények vezetősége és nem az önkormányzat dönti majd el, tette hozzá a polgármester, majd hangsúlyozta: a sepsiszentgyörgyi önkormányzat minden tanintézményi rezsiszámlát kifizet, és önszántából nem rendel el távoktatást, és azt sem kéri, hogy spóroljanak a fűtésen.   

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?