Sepsiszentgyörgyön megnyitják „a város szívét”

Jövő év tavaszára készül el Sepsiszentgyörgyön a városközpontot alkotó épületek belső udvarainak átalakításával és megnyitásával kialakuló belső városmag, ami új gyalogos övezetből, kis terekből és sétálóutcákból áll.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a kivitelező már befejezte a földalatti munkálatokat, így lefektette a csatornahálózatot és föld alá helyezte az új közvilágítási rendszer vezetékeit és kiépítette a Városházát és a Tamási Áron Színház udvarait összekötő folyosót. Az építők jelenleg az újonnan kialakított gang burkolásán dolgoznak, előkészítik a terepet a sétányok és a kisebb terek számára, ezt követi az alapozás és a térkövek lerakása.

Fotók: Sepsiszentgyörgy önkormányzata

A városközponti épületek – polgármesteri hivatal, a Tamási Áron színház, a Székely Mikó Kollégium és a Vadászati Múzeum – által körbezárt udvarokat és gangokat nyitják meg és a munkálatok végeztével a belső városmagot meg lehet közelíteni a Tamási Áron Színház, a Ferdinánd Panzió, a Vadászmúzeum, a városháza gangjain keresztül, és várhatóan élettel telnek meg az új terek, amelyek mentén üzletek, kávézók alakulhatnak ki.

Mindezáltal a város szívében egy egészen új, eddig ismeretlen városrész nyílik meg a lakosság és a városba látogatók előtt, így az 5,4 millió lejes beruházása üzleti forgalmat is generálhat. Az önkormányzat célja, hogy úgy lehessen gyalogosan vagy kerékpárral eljutni a Sugás áruház előtti Szent György térről a Bod Péter Megyei Könyvtárig, hogy ne kelljen autók közt, átjárókon lavírozva közlekedni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?