Rafila szerint hét év alatt megváltozhat az egészségügyi rendszer

Kulcsfontosságú a következő hét év, és megváltoztathatja az egészségügyi rendszert a kórházi és járóbeteg-ellátási beruházások és a humánerőforrás-politika tekintetében - mondta Alexandru Rafila egészségügyi miniszter pénteken, az Aspen Intézet által tizenkettedik alkalommal megrendezett egészségügyi konferencián.
Rafila hangsúlyozta, hogy megfelelő munkaerő nélkül más beruházásoknak nincs jövője. Kifejtette, egyazon „ernyő" alá kell kerülnie az egészségügyi ágazat menedzsmentjére vonatkozó közpolitikának és az egészségügyi rendszert megváltoztató olyan kihívásokkal szembeni mentalitásváltásnak, mint a mesterséges intelligencia, a telemedicina, a digitalizáció bevezetése.

Rafila bizakodó Fotó: Agerpres

„Az egészségügyi minisztérium és az országos egészségbiztosító pénztár vezetésének együtt kell működnie, hogy mindezeket a változásokat végre tudják hajtani" - mutatott rá Alexandru Rafila. A miniszter azt is közölte, hogy a kormány pénteken elfogadja az országos egészségügyi stratégiát, az antimikrobiális rezisztencia és a nozokomiális fertőzések elleni küzdelem stratégiáját, valamint a védőoltási stratégiát. „Ezek rendkívül fontos dokumentumok" - hangsúlyozta Rafila.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?