A betegségekről és kezelésekről keringő „téveszmék" elleni küzdelemre szólít az egészségügyi miniszter

Alexandru Rafila felszólította az egészségügyi szakembereket, hogy küzdjenek a különböző betegségekkel vagy kezelésekkel kapcsolatban a köztérben keringő „téveszmék" ellen.
Az egészségügyi miniszter csütörtökön úgy fogalmazott, fel kell lépni a romániai társadalmat fenyegető obskurantizmus és aberrációk ellen.

A Matei Balș járványtani intézet Tudományos Napok című rendezvényén felidézte, üzenetet kapott, hogy alacsonyan szálló repülőgépekről és helikopterekről „koronavírust és Ebola RNS több szekvenciáját tartalmazó vírustszórnak, „gyorsan lépni kell, mielőtt a helyzet veszélyessé válik”.

Illusztráció: Adobe Stock

Küzdeni kell az ilyen aberrációk ellen, a tudományos komponensen túl a megelőzésről szóló tájékoztató üzeneteket kell megfogalmazni a lakosság felé, például az antibiotikum-kezelés helyes alkalmazásáról, hiszen az antibiotikumokra multirezisztens baktériumok megjelenése egyik legnagyobb kihívást jelenti, mondta a tárcavezető a szeptember 14–17. között a Parlament palotájában tartott rendezvény megnyitóján.

Hozzátette, hogy a COVID-járvány drámákat és társadalmi töréseket idézett elő, amelyek veszélyeztetik az egészségügyi rendszerek működését és fejlődését. Az oltás, az egészségügy legismertebb megelőző intézkedésének hatékonyságát sokan megkérdőjelezik, ez pedig veszélyezteti a közegészségügyet. Hangsúlyozta, az egészségügyi szakemberek felelőssége a megfelelő kommunikáció.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?