Folytathatja az egészségügyi minisztérium élén Alexandru Rafila

Elutasította szerdán a képviselőház az Alexandru Rafila egészségügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt. Az eljárást a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Jobboldal Ereje párt kezdeményezte. 

Az egyszerű indítvány elfogadása mellett 89 képviselő szavazott, 161-en ellenezték azt, 15 törvényhozó tartózkodott a voksoláskor. A „Rafila miniszter - a Romániát a kórházaktól megfosztó lusta és cinikus turista című dokumentumot az USR és a Jobboldal Ereje párt 55 képviselője írta alá.

Elbukott az Alexandru Rafila elleni indítvány Fotó: Agerpres

Az indítvány kezdeményezői felszólították az egészségügyi minisztert, hogy távozzon hivatalából, „hogy Romániának esélye legyen arra, hogy új kórházai legyenek, ne pedig egészségtelen sufnikban kezeljék a pácienseket", és a betegeknek, orvosoknak és ápolóknak esélyük legyen „az igazságra" az egészségügyi rendszerben. „Alexandru Rafilának mennie kell, mert nem tudja igazolni a több mint 3 millió eurós vagyonát. Alexandru Rafilának mennie kell, hogy Romániának esélye legyen arra, hogy új kórházai legyenek, ne pedig egészségtelen sufnijai. Alexandru Rafilának mennie kell, hogy a betegeknek, az orvosoknak és az ápolóknak esélyük legyen az igazságra az egészségügyi rendszerben. Alexander Rafilának mennie kell. És nem New Yorkba, Kubába vagy Genfbe, egy olyan útra, amit mindannyian fizetünk. Alexander Rafilának haza kell mennie!" - írták a dokumentumban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

- a Maszol.ro portálról

Kapcsolódók

Kimaradt?