Raed Arafat: az oltás védelmet biztosít, csökkenti a súlyos megbetegedés kockázatát

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a koronavírus elleni oltás csökkenti a súlyos megbetegedés kockázatát, és a SARS-CoV-2 indiai variánsa ellen is véd – közölte szerdán Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője.

„Az oltás védelmet biztosít és csökkenti a súlyos megbetegedés kockázatát, többek között az indiai változat esetében is, eddigi tudomásunk szerint. Ha új információk kerülnek felszínre, mert új tanulmányok bármikor előkerülhetnek, akkor az egész tudomány alkalmazkodni fog, hogy megoldja a problémát. (...) A lényeg az, hogy ha valakit egyáltalán nem oltanak be, az illető és a körülötte lévő emberek sokkal veszélyeztetettebbek” – nyomatékosította Arafat a kormánypalotában tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

A katasztrófavédelem vezetője ugyanakkor nem óhajtotta kommentálni azt a javaslatot, hogy ingyen adag miccset és üdítőt kapjon az, aki beoltatja magát. A javaslat a fővárosi második kerületi polgármestertől származik. „Én nem fogom kommentálni, hogy egyik vagy másik mit csinál. Számunkra minden módozat fontos, ami révén minél gyorsabban növelhető a beoltottak száma” – jelentette ki Arafat, nyomatékosítva, hogy a cél a 60-70 százalékos átoltottság elérése.  

(Címlapfotó forrása: Borsi Balázs)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?