Őrizetbe vették a székelyudvarhelyi bentlakás közelében csatornázási munkálatokat végző cég ügyvezetőjét

Őrizetbe vették annak a cégnek az ügyvezetőjét, amely a csatornabekötési munkálatokat végezte a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásának közvetlen közelében. A cégvezetőt 24 órával a tragédia után vették őrizetbe, közölték a nyomozásban részt vevő források.

A munkálatokat végző Lareno – Fa KFT. adminisztrátorát és egyedüli részvényesét emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel vádolják. Előzetes letartóztatásának indítványozásával állítják a bíróság elé.

Fotó: Szász Csaba

A nyomozók szerint a cégvezető közvetlenül koordinálta a földmunkákat, és nem tartotta be a projektben meghatározott kvótákat. Arra kérte a munkásokat, hogy az alapozás aljáig több mint 2 méter mélységig ássanak, holott a tervekben meghatározott maximális mélység 1,10 méter volt, a munka megkezdése előtti tényleges talajszinttől számítva.

A cég tulajdonosa kedden elmondta, hogy hétfőn adott megbízást a földmunkák elvégzésére, egy kotrógéppel dolgoztak. A gödröt ásó munkás azt vallotta, látta, amint egy darab vakolat leesett felülről, majd néhány másodperc alatt az egész fal összeomlott. Azt is mondta, nem tudta, hogy diákok vannak az épületben. A csatornabekötési munkálatokat a székelyudvarhelyi városháza által októberben kiadott engedély alapján végezték.

Mint megírtuk, Székelyudvarhelyen hétfő délután részben összeomlott a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának épülete, négy diákot temetve a romok alá. Két fiatal eszméleténél volt, amikor kimentették őket, egy lányt újraélesztettek. Mindhármukat kórházba szállították, egyikük válságos állapotban van.

A negyedik áldozatot – Sipos Dávidot – később találták meg, és újraélesztés eredménytelen volt, életét veszítette.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?