Kevés hely, sok fájdalom – Rendhagyó tárlatnyitón emlékeztek az elhunyt diákra

Kedden kora este a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében, a Palló Imre Művészeti Líceum diákjainak munkáiból készült tárlat rendhagyó megnyitóján emlékeztek meg a tanintézmény hétfőn elhunyt diákjáról, Sipos Dávidról. Kevés volt a hely, sok a fájdalom.

Egy nappal korábban még zenekari és karácsonyi koncertekre, vásárra készültek a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Líceum diákjai, kedd estére azonban csak egy tárlatnyitó maradt meg az összes programpontból. Amit rendhagyó módon, fájdalmas csendben tartottak meg a Művelődési Ház koncerttermében.

A szerző fotói

Ide tervezték a tanügyi intézmény diákjainak munkáiból készült kiállítás ünnepélyes megnyitóját, helyette néma csendben, virággal kezükben érkeztek hosszú sorokban a megemlékezők, hogy elbúcsúzzanak a Tamási Áron Gimnázium bentlakásánál történt hétfői épületomlásban elhunyt Sipos Dávidtól, a művészeti líceum tizenkettedik osztályos diákjától.

A kegyeleti helyet a koncertterem jobb oldalán, az elhunyt diák gyászszalaggal ellátott alkotása alatt állították fel, kevés volt a hely a túl sok virágnak és fájdalomnak, a koncertterem is szűkösnek bizonyult, oly sokan érkeztek kegyeletüket leróni.

„Most, hogy itt vagyunk és képzőművész diákjaink munkáinak legjavát csodálhatjuk, érezzük lelkünkben az űrt, amit Dávid távozása okozott. Egyedüli, meg nem ismerhető csodaként fog élni mindannyiunk szívében” – fogalmazott az egyedüli felszólaló, Gergely Gábor Zoltán, a művészeti iskola igazgatója, kérve, hogy egy perces néma csenddel adózzanak az elhunyt diák emlékének. Ezt követően az intézményvezető közölte, hogy a történtekre nincsenek szavak, ezért felesleges beszédeket tartani.

A tárlat megnyílt, meg lehet tekinteni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?