A romok alól kimentett két diáklány állapota javult – Épületbiztonsági szakemberek vizsgálják  a helyszínt

Két diáklány állapota javult, Székelyudvarhelyen kezelik őket, pszichológusi segítségben is részesülnek, tájékoztatott kedden a polgármesteri hivatal szóvivője. Elmondta azt is, a bentlakás épületét szakértői csoport fogja megvizsgálni, a helyi önkormányzat pedig támogatást nyújt a szerencsétlen incidens által érintett diákoknak, írja az Agerpres

Javult az egészségi állapota a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásánál történt falomlásban megsérült három diáklány közül kettőnek, a harmadik azonban változatlanul válságos helyzetben van – tájékoztatott kedden Zörgő Noémi, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője.

A Hargita megyei hegyimentők is részt vettek a hétfői mentésben | Fotók forrása: a Hargita Megyei Hegyimentő Szolgálat Facebook-oldala
A szóvivő szerint a súlyosan sérült diáklányt átszállították egy marosvásárhelyi kórházba, állapota változatlan. A másik két lányt a székelyudvarhelyi kórház sebészeti osztályán ápolják, túl vannak az életveszélyen. Ugyanabban a kórteremben fekszenek és pszichológusi tanácsadásban fognak részesülni – számolt be Zörgő. A sajtószóvivő szerint a bentlakás épületét szakértői csoport fogja megvizsgálni, a helyi önkormányzat pedig támogatást nyújt a szerencsétlen incidens által érintett diákoknak.


„Megpróbálunk minden lehetséges módon segíteni az elhunyt fiú családjának, de a többi diáknak is. Találnunk kell egy helyet, ahová a vakáció után beköltözhetnek. (...) Az épületbiztonsági szakemberek a helyszínen vannak, és várjuk a véleményüket. A törmeléket a szakvizsgálatok befejezése után gyűjtik csak össze” – mondta el a polgármesteri hivatal szóvivője.

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásépületének egyik fala hétfő délután omlott le. Négy 15 és 17 év közötti tanuló a romok közé szorult, egyikük, egy 17 éves farkaslaki fiú, életét vesztette, hárman kórházba kerültek. A Hargita megyei rendőrség hétfő este tájékoztatott, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indult nyomozás az ügyben. Idő közben a Marosvásárhelyi Fellebbviteli Bíróság ügyészsége vette át.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?