banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Székelyudvarhely: a Tamási Áron Gimnázium nyilatkozata

A bentlakás középső harmada összeomlott a délutáni kimenő ideje alatt. A bennlévő diákok legtöbbjének sikerült kimenekülnie, négy diákot azonban maga alá temetett a törmelék. A gyors mentési munkának köszönhetően kettőt rövid idő alatt sikerült kimenteni, kettőért azonban életveszélyes körülmények között kellett hatalmas törmelékhalmot megmozdítani. Tűzoltók, hegyimentők, egészségügyisek, sürgősségiek, önkéntesek, orvosok és ápolók dolgoztak azon, hogy életeket lehessen megmenteni. Azonban a megtalálás öröme és reménysége után a bánat sötétje borult ránk - írja nyilatkozatában a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium vezetősége, miután hétfőn délután részben összeborult a tanintézet bentlakása. A szerencsétlenségben egy fiatal fiú életét vesztette, egy diáklány pedig élet-halál között van, illetve további ketten megsérültek. 

A Tamási Áron Gimnázium nyilatkozata

Miközben keresztény hitünk legszebb ünnepére készültünk, iskolánk történetének egyik legsötétebb napja szakadt ránk december 18-án.

Mélységesen megilletődve és fájdalmas együttérzéssel állunk az események hatása alatt, mert tudjuk, hogy a tragédiának nem lett volna szabad bekövetkeznie.

A Gimnázium Főépületének és Kicsi Iskolájának felújítása után a Bentlakás rehabilitációját kellett előkészíteni. Minden tervezés, tehnikai előkészület és engedély adva volt ahhoz, hogy lehető legbiztonságosabban történjenek a munkálatok. Szakmailag jól összeszokott munkacsapat végzett külső munkálatokat, kipróbált szakemberek irányítása alatt.

Fotó: Szász Csaba

A tragédia bekövetkezett. Nem tudjuk, mi okozta. A bentlakás középső harmada összeomlott a délutáni kimenő ideje alatt. A bennlévő diákok legtöbbjének sikerült kimenekülnie, négy diákot azonban maga alá temetett a törmelék. A gyors mentési munkának köszönhetően kettőt rövid idő alatt sikerült kimenteni, kettőért azonban életveszélyes körülmények között kellett hatalmas törmelékhalmot megmozdítani. Tűzoltók, hegyimentők, egészségügyisek, sürgősségiek, önkéntesek, orvosok és ápolók dolgoztak azon, hogy életeket lehessen megmenteni. Azonban a megtalálás öröme és reménysége után a bánat sötétje borult ránk. A nagy baj bekövetkezett. Családunkra gyász borult. Együtt sírunk és együtt keressük a vigasztalást.

Ezúton fejezzük ki őszinte együttérzésünket a gyászolókkal. Nincs szó, mely most gyógyíthatna! Kinek lenne annál nagyobb bánata, mint aki gyermekét siratja?

Ugyanakkor szívből kívánjuk kórházban fekvő diákjainknak a gyors gyógyulást, erősödést, mielőbbi hazatérést szerető családjuk karjába!

Az Alma Mater szeretetével gondolunk azokra a diákokra, akik a borzalom perceit átélték, akiknek anyagi javaik odavesztek, és életük egyik legnagyobb traumáját élték át. Hálás a szívünk a nevelők, tanárok, szülők és önkéntesek odaadó és gyors segítségéért. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy januárban fedél legyen bentlakó diákjaink feje felett.

Iskolapszihológusokból illetve más segítő szakemberekből egy krízisintervenciós csoport állt össze. Rövidesen közzétesszük a neveket és az elérhetőségeket is az osztályfőnökökön és osztálytanítókon keresztül.

A vigasztalódás, gyógyulás és megerősödés reményében adtuk ki e nyilatkozatot

Székelyudvarhelyt, az Úr 2023. esztendejében, Karácsony hava 19. napján.

Az Igazgatóság nevében,
Bekő Melinda Erzsébet igazgatóhelyettes

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?