banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

FRISSÍTVE! Nicolae Ciucát bízta meg kormányalakítással Klaus Iohannis államfő

Nicolae Ciucă ügyvivő védelmi minisztert, a román hadsereg korábbi vezérkari főnökét bízta meg kormányalakítással Klaus Iohannis államfő. FRISSÍTÉS: A kijelölt miniszterelnök bejelentette, hogy tárgyalásokba kezd a „felelős” politikai erőkkel egy olyan kormány megalakításáról, amelynek beiktatását támogatja majd a parlament.

Nicolae Ciucă, akit Iohannis hűséges emberének tartanak, 2020 decemberében már ellátta az ideiglenes kormányfői feladatokat Ludovic Orban miniszterelnök akkori lemondását követően.

Ciucát a Nemzeti Liberális Párt javasolta a miniszterelnöki tisztségre az államfővel folytatott csütörtöki egyeztetésen.

Nicolae Ciucă | Fotó: Agerpres

Nicolae Ciucă kijelölt miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy tárgyalásokba kezd a „felelős” politikai erőkkel egy olyan kormány megalakításáról, amelynek beiktatását támogatja majd a parlament.

Az ügyvivő védelmi miniszter a Cotroceni-palotában tartott sajtónyilatkozatában elmondta, az államfőtől kapott megbízatását a jelenlegi válság feloldásának irányába tett „felelősségteljes lépésként” értelmezi. Szerinte az országnak mielőbb egy teljes jogkörű kormányra van szüksége.

„Az összes felelős politikai erővel tárgyalni fogunk annak érdekében, hogy minél rövidebb időn belül megalakulhasson a kormány. Ugyanakkor egy olyan kormány megalakításáról tárgyalunk, amelynek a beiktatását a parlamenti is támogatja majd” – jelentette ki.

(Nyitókép: Agerpres)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?