banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

FRISSÍTVE – Nicolae Ciucă: a polgárok „stabilitást és megoldásokat” várnak az új kormánytól

FRISSÍTVE: Nicolae Ciucă szerint a polgárok „stabilitást és megoldásokat” várnak az új kormánytól. A kijelölt miniszterelnök hétfőn reményét fejezte ki, hogy kabinetje csütörtöktől „komolyan munkához láthat”. FRISSÍTÉS: Megjelent a Hivatalos Közlönyben a Ciucă kormányalakítási megbízatásáról szóló államelnöki rendelet.

Klaus Iohannis államfő hétfőn jelentette be, hogy Nicolae Ciucát bízza meg kormányalakítással. A kijelölt miniszterelnök ezután nyilatkozott a sajtónak.

Nicolae Ciucă | Fotó: Agerpres

A tartalékos tábornok szerint az általa vezetett kormány az első Romániában, amelyik a programjába foglalta, hogy a GDP „jelentős hányadát” beruházásokra fordítja. Emlékeztetett arra, hogy a kormányprogram szociális intézkedéseket tartalmaz.

„Remélem, hogy csütörtöktől komolyan munkához láthat az új kormánycsapat” – jelentette ki Nicolae Ciucă.

Iohannis aláírta a megbízási rendeletet

Az államfő aláírta hétfőn a Nicolae Ciucă kormányalakítási megbízásáról szóló dekrétumot – közölte az elnöki hivatal. Klaus Iohannis a parlamenti pártokkal tartott aznapi konzultáció után jelentette be, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjét kéri fel kormányalakításra.

Sajtónyilatkozatában az államfő hangsúlyozta, hogy Nicolae Ciucát a PNL, a Szociáldemokrata Párt (PSD), az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek közösen javasolták a kormányfői tisztségre. Ezek a politikai alakulatok szilárd parlamenti többséget hoztak létre – tette hozzá.

Kapcsolódók

Kimaradt?