Cîţu: a PSD-vel kompromisszumos megoldás született, ami nem feltétel nélküli

A Szociáldemokrata Párttal (PSD) kötött koalíció kompromisszumot jelent, és „nem feltételek nélküli” – jelentette ki hétfőn Florin Cîţu liberális elnök.

„Az egyeztetések előtt meghoztunk bizonyos döntéseket. (...) itt az ideje, hogy a romániaiak értesüljenek, miért kellett ezeket a döntéseket meghoznunk a PNL-ben. Két hónap alatt nem sikerült egy többséget kialakítani, bár több változattal is próbálkoztunk. Így jutottunk ehhez a kompromisszumos megoldáshoz, ehhez a koalícióhoz” – fejtette ki Cîţu a PNL székhelyén.

Fotó: Agerpres

Hozzátette, biztosítja az állampolgárokat, hogy ez a koalíció nem feltételek nélküli, és ő monitorozni fogja a működését, felügyel arra, hogy a lakosság érdekei ne sérüljenek, Románia pénzügyi stabilitása ne kerüljön veszélybe. A PNL tagjai tovább küzdenek a liberális elvekért, amelyeket belefoglaltak a kormányprogramba is – szögezte le.

Cîţu azt is elmondta, hogy a PNL országos politikai bürója a liberális miniszterek listáját hagyta jóvá, és nem szavaztak az ülésen külön-külön a miniszterjelöltekre.

Egyes források szerint az európai alapok minisztériumát Dan Vîlceanu, a digitalizációért felelős tárcát Florin Roman, a kis- és középvállalkozásokért felelős minisztériumot Daniel Cadariu, a külügyminisztériumot Bogdan Aurescu, a belügyminisztériumot Lucian Bode, az oktatási tárcát Sorin Cîmpeanu, az igazságügyit Cătălin Predoiu, az energiaügyi minisztériumot pedig Virgil Popescu fogja vezetni.

Kapcsolódók

Kimaradt?