Sajtóértesülés: a PNL ragaszkodik a fejlesztési vagy a szállításügyi minisztériumhoz

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) péntek este úgy döntött, hogy a fejlesztési vagy a szállításügyi minisztérium megszerzésének céljával folytatja a kormányalakítási tárgyalásokat a PSD-vel és az RMDSZ-szel, írja a párt péntek délutáni ülésén résztvevő forrásaira hivatkozva a News.ro.

A portál értesülései szerint a PNL Cristian Buşoit javasolja az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma vagy a szállításügyi minisztérium élére, Alina Gorghiut az igazságügyi minisztérium élére, Sorin Cîmpeanut a tanügyminisztérium élére, Virgil Popescut az energiaügyi minisztérium élére, Bogdan Aurescut a külügyminisztérium, Lucian Bodét a belügyminisztérium és Bogdan Gheorghiut a kulturális minisztérium élére.

Az ülésen Florin Cîţu állítólag kijelentette, hogy a PSD-vel és az RMDSZ-el erélyesen, engedékenység nélkül kell tárgyalni.

A párt alelnöke, Rareş Bogdan pedig kifejtette, hogy a PNL-nek kellene megkapnia a szállításügyi és a fejlesztési minisztériumot, legalább ezek közül az egyiket. Liberális körökben a News.ro szerint azt beszélik, hogy cserébe lehet, hogy le kell majd mondani a tanügyről, a külügyről vagy az energiaügyi minisztériumról.

A pénteki kormányalakítási tárgyalásokon a PSD közölte, hogy ha a miniszterelnököt a PNL adja, akkor ragaszkodik a pénzügyminisztériumhoz, a PNL viszont a fejlesztési minisztériumot kérte cserébe, amelyet jelenleg az RMDSZ politikusa vezet, a szövetség elnöke, Kelemen Hunor pedig kijelentette, pártja kilép a koalícióból, ha elveszti jelenlegi tárcáinak valamelyikét.

(Címlapkép: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?