Sajtóértesülés: a PSD átmenetileg megszavazna egy kisebbségi kormányt is

A PSD kész az RMDSZ-el együtt megszavazni egy PNL-kormányt is, ám ez nem lesz hosszú életű, jelentette ki sajtóértesülések szerint Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, a szociáldemokrata párt (PSD) elnöke a G4media.ro értesülései szerint azt mondta a nemzeti liberális pártnak (PNL), hogy készek megszavazni egy kisebbségi kormányt is, ha a koalíciós tárgyalások megrekednek az RMDSZ kilépése miatt, ugyanis megígérték Klaus Iohannis államfőnek, hogy Romániának csütörtökig lesz kormánya. Ez a kormány azonban csak feburárig tartana ki, tette hozzá.

„Ha az RMDSZ kilép a koalícióból, akkor a PSD is kilép. Nyilvánosan megígértük, hogy csütörtökre lesz kormány, ezért készek vagyunk az RMDSZ-el együtt megszavazni egy kisebbségi kormányt, amely a következő parlamenti ülésszakig vezetné az országot” – mondta Ciolacu a liberálisoknak a G4media.ro szerint. A lap úgy tudja, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke február 1-i határidőről beszélt.

A PSD, PNL és RMDSZ közötti pénteki kormányalakítási tárgyalások után Kelemen Hunor leszögezte, hogy az RMDSZ csak akkor vesz részt a koalícióban, ha megtarthatja eddigi minisztereit. „Ha szükség van ránk ebben a koalícióban, akkor a PNL-s kollégáknak el kell fogadniuk, hogy az RMDSZ megőrzi a jelenlegi minisztereit” – közölte Facebook-oldalán a szövetségi elnök.

(Címlapfotó: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?