banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

A PNL ragaszkodik hozzá, hogy a rotációs kormány első miniszterelnökét adja

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy elsőként a liberálisok miniszterelnök-jelöltje kapjon kormányalakítási megbízást – közölte Florin Cîţu a Szociáldemokrata Párttal (PSD) folytatott csütörtök esti tárgyalások után.

Florin Cîţu | Fotó: AgerpresA PNL elnöke a parlamentben tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a pártja más forgatókönyvet nem tud elképzelni. Arra a kérdésre, miszerint eldőlt-e már, hogy a rotációs kormány élére elsőként a liberálisok miniszterelnök-jelöltje, azaz Nicolae Ciucă kerül, Cîţu kijelentette: „Azt hiszem, hogy igen. Én így gondolom, másként nem tárgyalnánk.”

Hozzátette: véleménye szerint Nicolae Ciucă jelölésével a PNL kilendítette a holtpontról a kormányalakítási tárgyalásokat. „Szerintem nagy győzelem, hogy ebben a koalícióban a kisebbik párt veszi át a miniszterelnöki tisztséget. Ez a PNL győzelme” – fogalmazott.

Arra a felvetésre, miszerint a Mentsétek meg Románia Szövetséggel (USR) azért szakadtak meg a tárgyalások, mert a PNL ragaszkodott ahhoz, hogy ő legyen a miniszterelnök, a PSD és az RMDSZ kedvéért azonban a liberálisok már hajlandóak voltak lemondani erről az igényükről, Cîţu kijelentette: ez a párt döntése volt.

A politikus közlése szerint nem tárgyaltak arról, hogy átvegye a szenátus vezetését. Elmondta azt is: szerinte a PNL nem veszít azzal, hogy nem a párt elnöke a miniszterelnök-jelölt.

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?