Nemzetközi MODEX-gyakorlatot tartanak Marosvásárhelyen

Az ország több megyéjéből, valamint az Európai Unió országaiból érkező orvosi beavatkozó csapatok és nemzetközi értékelők vesznek részt május 30. és június 6. között tartott MODEX-gyakorlaton Marosvásárhelyen.

A MODEX-gyakorlat (európai uniós moduláris gyakorlatok) az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusának része. Az említett időszakban hang- és videóüzeneteket, valamint RO-ALERT figyelmeztetéseket juttatnak el a marosvásárhelyi lakossághoz, amelyek világos, tömör és egyszerű tájékoztatást nyújtanak a súlyos balesetekről és a rövid távon meghozandó intézkedésekről.Fotó: eu-modex.eu

A gyakorlat fő forgatókönyve szerint egy marosvásárhelyi gazdasági szereplőt incidens ér, ezzel tesztelik a sürgősségi és orvosi szolgálatok reakcióját extrém stresszhelyzetekben. Az ilyen helyzetek kezelésére szakosodott romániai és nemzetközi csapatok, közel hatszáz ember vesz részt a szimulációban.

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint az érintett periódusban a gyakorlathoz kapcsolódó, a médiának, valamint a lakosságnak küldött RO-ALERT üzenetek a FIGYELEM, EZ EGY GYAKORLAT! kezdetűek lesznek, és ezzel is végződnek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?