Nagyváradon a piacok mellett hűsölhetnek az emberek kánikula idején

Három nagyváradi piac mellett nyitottak meg szerdán 14 órakor egy-egy légkondicionált konténert, ahol a hőség ellen lehet menedéket találni.

A kánikulariasztás után Nagyváradon hamar intézkedtek, a nagyvásártéri, rogériuszi és a Decebal piac közelében is megnyitották a konténereket. A légkondicionált konténerekben menedéket találhatnak a hőség elől, szék, ágy és ivóvíz várja a betérőket, a szociális igazgatóság alkalmazásában álló orvosi asszisztensek pedig elsősegélyt nyújtanak szükség esetén, vagy ha komolya baj, segítséget hívnak. 

Fotók: Nagyvárad Polgármesteri Hivatala

A konténerek nyár végéig a helyükön maradnak, de csak kánikula idején tartanak nyitva, naponta 10 és 18 óra között – tájékoztatott a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal sajtószolgálata, amely közleményében a  hőség idején betartandó ajánlásokra is emlékeztet.

Ezek között szerepel a fizikai erőfeszítés kerülése 11 és 18 óra között, a vékony, világos ruhák hordása, a napi 1,5–2 liter folyadék (víz, gyümölcslé, tea) fogyasztása, de arra is felhívják a figyelmet, hogy fontos tartanunk a kapcsolatot az idős emberekkel, illetve, hogy sem gyermekeket, sem kisállatokat nem tanácsos autóban egyedül hagyni hőség idején. 

Kapcsolódók

Kimaradt?