A középiskolás diákszervezetek is kiállnak a nagyváradi magyar színház mellett

A nagyváradi és Bihar megyei középiskolás szervezetek is összefognak, és együttesen állnak ki a Szigligeti Színház mellett, elutasítva a megyei önkormányzat elnöksége által tervezett szerkezeti átalakításokat. Kedden 15:30 órától tüntetést is szerveznek a megyeháza elé.

A Bihar megyei Magyar Középiskolás Egyesületek Tanácsa (MAKET) is kiáll a nagyváradi Szigligeti Színház önállóságának megőrzése mellett. Ezért június 22-én, kedden 15:30 órától tüntetést szerveznek a megyei önkormányzat székháza elé, hogy kimutassák: elutasítják a megyei tanács vezetősége által tervezett intézményösszevonást.

A demonstrációt azért tartják szükségszerűnek, mert Szigligeti és a Regina Maria Színház, valamint a Nagyváradi Állami Filharmónia összevonásával veszélybe kerül a magyar színház és a Bihar megyei magyar középiskolák közötti jó együttműködés is, melynek eredményeképpen évekkel ezelőtt elindulhatott a teátrum egyik legsikeresebb tehetségkutató és -gondozó programja Iskola a színházban, színház az iskolában címmel, tudta meg a Maszol.ro.

Keddi megmozdulásával a MAKET nem kíván nagy megmozdulást szervezni, de engedélyezett tüntetésével igyekszik felhívni a közvélemény és a döntéshozók figyelmét az önálló színház fontosságára, a megkezdett programok folytatásának szükségességére, tudtuk meg a szervezőktől.

(Címlapképen a nagyváradi Szigligeti Színház. Fotó: Borsi Balázs)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?