Morbid: koporsók közé rejtőztek a határsértők

Egy koporsókkal megrakott teherautó szállítmánya közé rejtőzött el 36 afrikai és távol-keleti bevándorló, aki így akart Nyugat-Európába jutni.

Az eset még szombaton történt, de az aradi határrendészet csak kedden adott ki közleményt az esetről. A tájékoztatás szerint a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhely kamionterminálján egy román sofőr jelentkezett kilépésre, és a fuvarlevél szerint koporsókat szállított Olaszországba. A rakomány biztonsági átvizsgálatakor kiderült, hogy „potyautasok” is vannak a raktérben: 36 bangladesi, pakisztáni, indiai és marokkói állampolgár rejtőzött el, abban a reményben, hogy érvényes vízum nélkül, illegális módon juthat Nyugat-Európába.

Mint kiderült, a 20 és 49 év közötti társaság valamennyi tagja legálisan érkezett Romániába, de a végcél a schengeni térség valamelyik állama lett volna, a román turistavízumot vagy munkavállalási engedélyt csak „dobbantónak” használták volna.

A határrendészet embercsempészet és tiltott határátlépés kísérlete miatt indított eljárást.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az utóbbi 24 órában a borsi és a gyulavarsándi határátkelőhelyen összesen tíz migránsra bukkantak egy-egy bolgár, illetve görög kamionban. A sofőr hivatalosan PVC-csöveket és elektromos kábeleket szállítottak Németországba, de a raktérben afgán és pakisztáni állampolgárságú személyekre is bukkanta a határőrök. Kiderült, hogy a migránsok korábban menedékjogot kértek a román hatóságoktól, de igazából valamelyik nyugat-európai országba szerették volna átcsempészni magukat.

Az ő esetükben is idegenrendészeti eljárást indítottak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?