Mi fér bele egy kávéba? Kereskényi Gáborral, Szatmárnémeti polgármesterével beszélgettünk

A mostani kávézásra Kereskényi Gábort, Szatmárnémeti polgármesterét hívtuk meg. Az elöljáró a nagyberuházások, na meg a színes közösségformáló rendezvények mellett beszél arról is, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézni napi szinten abban az esetben, ha valaki arra adja a fejét, hogy egy olyan várost vezessen, ahol az etnikai arányok is kiegyensúlyozottak, ezért korántsem mindegy, hogy miként kezel bizonyos érzékenységeket. 

Ha nem szeretne lemaradni a legfrissebb videós tartalmainkról, ide kattintva feliratkozhat csatornánkra!

 

Ezúttal Kereskényi Gábort, Szatmárnémeti polgármesterét hívtuk meg kávézni, aki készségesen válaszolt kérdéseinkre, a beszélgetés során pedig fény derül olyan dolgokra is, amikre az átlagpolgárnak nincs feltétlenül rálátása a mindennapok során.

 

Időről időre pedig nem árt betekinteni a kulisszák mögé, hisz az ott zajló folyamatok és az ott születő döntések tízezrek életét befolyásolják. Szatmárnémeti esetében az elmúlt nyolc évben nagyon sok olyan dolog történt, ami az ottaniak életkörülményeinek javulását célozta, elég, ha csak az olyan stratégiai jelentőségű nagy beruházásokra gondolunk, mint a városközpontot elkerülő körgyűrű, vagy a Szamos két partját összekötő harmadik híd.

Kereskényi Gábor beszél a nagyberuházások, a szociális szolgáltatások, na meg a színes és minőségi rendezvények mellett, ahogyan az is szóba kerül, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézni napi szinten abban az esetben, ha valaki arra adja a fejét, hogy egy olyan városban lássa el a városvezetői feladatkört, ahol az etnikai arányok is kiegyensúlyozottak, ezért korántsem mindegy, hogy miként kezel bizonyos, egyik vagy másik részről mind a mai napig meglevő érzékenységeket. Tartsanak hát velünk, több szempontból is tanulságos beszélgetés következik!

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?