Hatalmas siker volt a városnapok Szatmárnémetiben 

Fotók: Szatmárnémeti Polgármesteri HivatalMájus 26. és 28. között tartották a Szatmárnémeti Városnapokat, amelyen a tavalyi látogatórekordot is sikerült megdönteni a szervezők számításai szerint. 

 Az egész megyeszékhelyet és környező falvak lakosságát is megmozgatja a Szatmárnémeti Városnapok és ez az idén sem volt másképp: hatalmas volt a tömeg az újközpontban, ahová elsősorban a neves fellépők koncertjei vonzották a közönséget. De kezdjük az elején! 

Pénteken volt a hivatalos megnyitó, ekkor adott ünnepi vokál-szimfonikus koncertet a Dinu Lipatti Filharmónia zenekara, operaénekesekkel kiegészülve. Ezt előzte meg a hivatalos megnyitó, melyen Kereskényi Gábor polgármester köszöntötte románul és magyarul a szatmáriakat. „Úgy vélem, a szatmáriaknak minden okuk megvan az ünneplésre, hiszen Szatmárnémeti, köszönhetően példamutató polgárainak, jó úton jár: a fejlődés, a megújulás, és a hiteles közösségi értékek megerősítésének irányába tartunk. E célok folytatásához városunknak stabilitásra és felelős politikai vezetőkre, nem viszálykeltő percemberkékre van szüksége. A szembenállás és a megosztottság csak veszedelmet és szegénységet hoz. Bíznunk kell az összefogás erejében, hogy Szatmárnémetit olyan várossá alakítsuk, ahol mindenki megtalálja a helyét és szerepét, valamint személyes és szakmai kiteljesedését. Csak együtt építhetünk olyan várost, ahol szeretünk élni, szeretünk dolgozni és családot akarunk alapítani. Egy olyan várost, melyre büszkén mondjatjuk, hogy az otthonunk!” – mondta a polgármester. 

A komolyzenei koncert után nagyon látványos nappali tűzijáték következett, színes füstbombák repültek a levegőbe és robbantak szét a közönség legnagyobb ámulatára. 

 A városnapok programjában volt városi kincskeresés, városismereti séta, de nem maradtak el az ilyenkor várható és elvárható gyerekprogramok, bábszínház, népzenei- és néptánc program vagy a kézművesvásár sem. Ami viszont a nagyszínpadon történtm az minden elvárást felülmúlt. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a szervezésben nemcsak a fellépőkre, hanem a látványra is nagy hangsúlyt fektetett. Konfettieső, füstoszlopok, láng- és fényshow kísérte a koncerteket.  

Az első nap elsősorban a fiataloknak kedvezett: a köreikben ismert romániai fellépők adtak koncertet. Andia, Shift vagy Antonia nem feltétlenül mindenki által ismert nevek, de a fiatalok nagyot tomboltak zenéjükre. A második nap már a szélesebb korosztályú közönséget megmozgató fellépők következtek: Irina Rimes és a Carlas Dreams, na meg a magyarországi meghívott, a Szatmárnémetiben először fellépő Halott Pénz. Talán sokan nem is számítottak arra, hogy a pécsi fiúk ennyi embert a térre csábítanak, de az egymást követő slágereket kicsik és nagyok együtt énekelték, tapsolták végig. 

A zárónap is erős volt, a Directia 5 és a Holograf fellépése között a még mindig hatalmas tömegeket megmozgató Edda lépett színpadra. Szatmárnémetit egyébként már a kora délutáni órákban ellepték a fekete, sárga feliratú pólós Edda rajongók, akik valószínűleg nem bánták meg, hogy akár száz kilométereket is utaztak kedvenceik után. Ahogy a szervezők sem bánhatták meg a Patakyék meghívását, hiszen a téren olyan román anyanyelvű sem volt, aki ne énekelte volna az évtizedek alatt összegyűjtött legnagyobb slágereket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?