banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Menesztéseket eredményezett az ellenőrzés

Menesztették hétfőn Bukarest negyedik kerületi szociális és gyermekvédelmi igazgatóságának (DGASPC) vezetőségét, miután egy ellenőrző bizottság hiányosságokat tárt fel az intézmény egyik létesítményében.

A negyedik kerületi polgármesteri hivatal közleménye szerint az ellenőrző bizottság egy országos akció részeként a felnőttek, gyermekek és fogyatékkal élők számára fenntartott szociális központokban vizsgálódott – írta az Agerpres.

Fotó: Google Maps

Az egyik felkeresett létesítményben hat állami gondozott kiskorút neveltek. Az ellenőrök itt több hiányosságot találtak: a falak, a bútorzat, a higiéniai berendezések állapota és az élelmiszertárolás körülményei sem feleltek meg az előírásoknak.

A létesítményt bezárták, a kiskorúrakat pedig a feltárt hiányosságok kiküszöböléséig egy másik intézménybe költöztették.

A Gândul úgy tudja, hogy korábban az igazgatóság egy pszichológusát is elbocsátották, mert megpróbálta eltusolni az intézményben elkövetett visszaéléseket a gyermekkel szemben.

Az ellenőrzéseket, mint ismeretes, Marcel Ciolacu miniszterelnök rendelte el az Ilfov megyei idősotthonokban feltárt rémségek miatt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?