banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Megvert újságírók: a suceavai erdőőrség nem talált illegális fakitermelést

Nem talált rendellenességet a Suceava Megyei Erdőőrség az erdőkerületben, ahol csütörtökön megverték az illegális fakitermelésről forgató újságírókat és az őket segítő környezetvédő aktivistát, írja a News Bucovina.

Az erdőőrség péntek esti közleménye szerint a Dealu Negru-i, magántulajdonban levő erdőkerületben végeztek ellenőrzéseket, és megállapították, hogy a területen 2020-ban és 2021-ben is termeltek ki fát, ám a törvény előírásainak megfelelően, illegálisan kivágott fákat vagy más szabályszegést nem találtak, bírságot nem róttak ki.

A suceavai erdőőrség azt is közölte, hogy Tiberiu Boșutar zöld aktivista és a forgatócsapat egy magánszemély felkérésére érkeztek a helyszínre, hogy a fák kitermelésének legalitását vizsgálták, ezek azonban a tavaly megjelölt fák voltak.

A közlemény hozzáteszi, hogy a csütörtökihez hasonló események elkerülése végett, amikor három személyt csak azért bántalmaztak, mert egy lehetséges törvényszegést próbáltak dokumentálni, a Suceava Megyei Erdőőrség arra kéri az érdeklődőket, hogy az erdészeti törvénnyel kapcsolatos bármilyen kérdéssel forduljanak inkább az illetékes hivatalokhoz, az erdőkerületekhez és az erdőőrséghez.

Az erdőőrség ugyanakkor hangsúlyozza a közleményben, hogy elhatárolódik minden olyan tettől, tevékenységtől, amely akadályozna egy lehetséges törvényszegés jelzésére irányuló jóhiszemű próbálkozást.

Csütörtök délután egy 20 fős csoport tagjai megtámadtak és bántalmaztak két újságírót és egy környezetvédő aktivistát a Suceava megyei Coşna községhez tartozó erdőben, az áldozatok kórházba kerültek. A rendőrség pénteken 11, az agresszióban részt vevő személyt állított elő.

(Címlapfotó: Pixabay)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?